Gem de caise cu miez de samburi de caise

de Rocsi in Dulceata / Gem, 29 Iul 2011 | 6290 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise (fara samburi)
  • 1kg si 200 gr zahar
  • aspirina sau putin conservant(asta doar sa fiti mai siguri ca va tine gemul )
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise cu miez de samburi de caise:

Caisele le spalam bine sub jetul de apa.

le punem la scurs intr-o sita.

le taiem in doua si le scoatem samburii.

intr-o oala de tuci(sau una mai groasa daca nu aveti de tuci),asezati un rand caise,unul zahar,iar unul de caise,iar unul de zahar si tot asa pana terminam si caisele si zaharul.

lasam sa stea asa caisele cu zaharul,la rece,cam 2,3 ore.

dupa acest timp punem oala pe aragaz,la foc potrivit.

amestecam mereu in oala pentru a nu se prinde de fundul acesteia.

lasam sa fiarba si sa scada pana obtinem consistenta dorita,pana se ingroasa binisor oricum.

mai spre final punem si cativa miezi de samburi(spargem cativa samburi de la caise si astfel obtinem miezul).

mai dam cateva clocote si inchidem aragazul.

borcanele le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos.

asezam gemul fierbinte in borcane ,deasupra punem putin conservant sau aspirina pisata apoi le infiletam bine.

acoperim borcanele cu o patura si le lasam asa peste noapte pentru a se raci.

a 2 a zi le dam la loc racoros.

Pentru fete si un buchet frumos de flori!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise cu miez de samburi de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rocsi 1

04.08.2011, 21:19

eduard

Silvioara 1

09.08.2011, 21:16

Asa facea si mama gemul de caise, cu samburi prin el si era delicios...

Rocsi 1

11.08.2011, 11:18

silvioara

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise